Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Magyarországi helyzetet szemlélve megállapíthatjuk, hogy általában az emberek fizetése nem elég, illetve alig-alig elég a mindennapos megélhetésre. Vagyis akár merre megyünk itthon, mindenhol azt látjuk, hogy nagyon sokba kerül minden, ahhoz képest amennyi kis pénzt kapunk a munkánkért.
Hiába emelik esetleg a fizetéseket, valamilyen oknál fogva vagy erő hatására, azonnal emelkednek az árak is.
Hiába kapunk ilyen-olyan szakszerű magyarázatokat, a tény ugyan az marad, a Magyar emberek az egyik legszegényebbek az Európai Unióban.
 
https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/graph.do?tab=graph&plugin=1&pcode=sdg_10_20&language=en&toolbox=sort
 
Az egyik legfontosabb feladatunk, ennek a helyzetnek a javítása.
 
Második különösen nagy gond az országban a lakhatás helyzete.
Talán segítőkész gondolat volt a CSOK de csak azt érték el vele, hogy rettenetesen felmentek az ingatlan árak.
 
Sokszor halljuk, hogy általában a drágaság, a magas áruforgalmi adó miatt van de ez egy nyílvánvaló hazugság.
Magyarországon 27% az áfa, sok, nálunk magasabb életszínvonallal rendelkező országban 20 % de nem 7%-al vannak előttünk jobb helyzetben, a mindennapos megélhetés terén. 
 
Nem versenyben törekszünk arra, hogy jobb helyezést érjünk el. Számunkra ez nem egy "sport" esemény, az életünkről van szó, hogy azt milyen minőségben éljük.
 
Logikánkból az következik, hogy a Magyar gazdaság "irányítói" ( kereskedelmi cégek, bankok, szolgáltatók stb.. ) kartelba tömörültek és megállapodtak egymással az árakról, bérekről stb.. a mi tudtunk és beleegyezésünk nélkül.
 
Ezért, felkérjük azokat az embereket, akiknek beleszólásuk van az árak és bérek alakításába, hogy szabályozzák be a Magyarországi viszonyokat, a fent leírt területeken úgy, hogy "mindenkinek" legyen esélye egy méltóságteljesebb életre.
Felmerül a kérdés, hogy ezek az emberek, miért változtatnának?
Előfordulhat, hogy ezek az emberek, nem látják hogy baj van. Ezért mi, el fogunk menni demonstrálni, hogy lássák, itt van ez a sok ember és azt skandálják, hogy baj van.
Remélem sokan leszünk, mert az igazi erő a népben van.
 
Amennyiben a közösségünk támogatja, felkérjük az államot, hogy az induló és "fiatal" pártok tevékenységét segítse elő oly módon, hogy megfelelő fizetést biztosít, a párt fenntartásában részt vevő aktivisták számára.
Arra gondolok, hogy annak az egyszerű embernek, aki a munkája mellett akar pártot alapítani, nagyon korlátozottak a lehetőségei, hiszen dolgoznia kell a saját fenntartásáért, plusz foglalkoznia kell a párttal is.
A pénzszerzés utáni "kujtorgás" pedig, rendkívül kiszolgáltatottá teszi.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.